11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimul spectacol de teatru inspirat de incendiul din Colectiv are premiera pe 27 octombrie, la Centrul Naţional al Dansului

Primul spectacol de teatru inspirat de incendiul din Colectiv are premiera pe 27 octombrie, la Centrul Naţional al Dansului

Primul spectacol de teatru care pune în discuţie momentul Colectiv din perspectiva unei generaţii, „153 de secunde”, va avea premiera pe 27 octombrie, de la ora 19.30, la Centrul Naţional al Dansului din Bucureşti, scrie Mediafax.

Spectacolul „153 de secunde” pune în discuţie, dintr-o perspectivă subiectivă, implicaţiile politice, morale şi afective ale unui moment care a ajuns în profunzimea texturii sociale, mobilizând o mişcare de solidarizare fără precedent, dar şi un proces complex de reflecţie asupra generaţiei milenialilor, arată realizatorii proiectului.

Spectacolul porneşte de la povestea unei supravieţuitoare a incendiului din Colectiv şi devine un eseu artistic despre o generaţie aflată în blocaj. Montarea analizează condiţia de tânăr adult în România, schimbarea şi, mai ales, imaginarul schimbării.

Incendiul din Clubul Colectiv din Bucureşti, declanşat în noaptea de 30 octombrie 2015, a durat 153 de secunde. „Un pompier intrat într-un club în flăcări reţine imaginea a zeci de telefoane mobile care sună, purtând, cam toate, aceleaşi nume pe ecran: tata sau mama. Un container industrial, construit ca să fie etanş, e vopsit în portocaliu şi instalat la intrarea în club. El blochează ieşirea. Apoi, timpul diluează totul. Furia, discursul, intenţiile”, explică realizatorii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS