7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCercetătorii William D. Nordhaus şi Paul M. Romer au primit premiul Nobel pentru economie pe 2018

Cercetătorii William D. Nordhaus şi Paul M. Romer au primit premiul Nobel pentru economie pe 2018

Cercetătorii William D. Nordhaus şi Paul M. Romer au primit, luni, premiul Nobel pentru economie pe 2018, informează site-ul oficial al acestor distincţii prestigioase, scrie Mediafax.

William D. Nordhaus şi Paul Romer au primit premiul Nobel pentru economie pentru cercetările lor în domenii care implică dezvoltarea sustenabilă pe termen lung în economia globală şi bunăstarea populaţiei la nivel mondial, potrivit comitetului care a decernat distincţia.

Americanul William Nordhaus, profesor la Universitatea Yale, a arătat în studiile sale modul în care activitatea economică interacţionează cu chimia şi fizica de bază pentru a produce schimbări climatice. Nordhaus a fost prima persoană care a creat un model cantitativ care descrie modul în care se influenţează între ele la nivel global economia şi clima. Modelul său este utilizat în prezent pentru a analiza consecinţele politicilor privind clima, de exemplu taxele referitoare la emisiile de carbon.

Cercetările economistului american Paul Romer, fost vicepreşedinte senior al Băncii Mondiale, până în ianuarie 2018, au demonstrat modul în care acumularea de idei susţine dezvoltarea economică pe termen lung. A demonstrat modul în care forţele economice guvernează nivelul de receptivitate al companiilor privind producerea de noi idei şi inovaţii. Cercetările lui Romer au constituit bazele teoriei creşterii endogene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS