12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCel puţin opt răniţi după ce taifunul Kong-rey a lovit sudul Japoniei

Cel puţin opt răniţi după ce taifunul Kong-rey a lovit sudul Japoniei

Puternicul taifun Kong-rey a adus ploi torenţiale şi rafale periculoase de vânt asupra sudului Japoniei vineri, informează DPA, precizând că peste 150 de zboruri au fost anulate.
Cel puţin opt persoane au fost rănite pe insula sudică Okinawa din cauza rafalelor puternice de vânt, a relatat postul public NHK. Circa 30.000 de gospodării din prefecturile din Okinawa şi Kagoshima au fost afectate de pene de curent, potrivit companiilor locale de electricitate. Agenţia Meteorologică Niponă a avertizat cu privire la producerea de alunecări de teren şi de valuri de furtună pe insulele Okinawa şi Kyushu şi a cerut locuitorilor acestora să-şi ia măsuri de precauţie.
Taifunul cu numărul 25 al sezonului se afla la circa 210 kilometri nord-nord-vest din insula Kume la ora locală 9:00 am (00:00 GMT), îndreptându-se spre nord cu 25 de kilometri pe oră, însoţit de intensificări susţinute ale vântului care atingeau la rafală 180 de kilometri pe oră, a precizat agenţia citată.
Potrivit meteorologilor, Kong-rey urmează să se apropie de Peninsula Coreană sâmbătă şi să lovească nordul Japoniei duminică.
Prognozele prevăd precipitaţii de până la 250 de milimetri pentru insula Kyushu şi de până la 100 de milimetri pentru Okinawa până sâmbătă dimineaţa.
Taifunul Trami a lovit Okinawa şi a traversat insulele principale ale Japoniei însoţit de vânturi devastatoare şi de ploi abundente weekend-ul trecut, lăsând în urmă patru morţi şi circa 200 de răniţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS