11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrima reacție a avocatului Elenei Udrea după reținere

Prima reacție a avocatului Elenei Udrea după reținere

Veronel Rădulescu, avocatul Elenei Udrea, reţinută de Biroul Naţional Interpol din Costa Rica de pe stradă, alături de Alina Bica, a spus pentru Știrile Pro TV că instanţa va ţine cont, de faptul că fostul ministru are un copil de câteva zile.
Avocatul crede că instanța va aprecia că fetița nu poate fi despărţită de mamă, potrivit legislaţiei din Costa Rica, dar şi de statutul de azilant, din care decurge dreptul de a nu fi extrădat. ”Confirm că a fost reţinută, nu confirm că a fost încătușată. Ea a fost, într-adevăr, invitată de Interpol, la sediul acestora.
Aceste proceduri sunt destul de anevoiase în toate statele lumii. Se trimit cereri prin comisie rogatorie, se trimit cereri prin Ministerul Justiției, se analizează, se fac diverse demeresuri și probabil acesta a fost momentul când au fost finalizate toate aceste proceduri preliminarie. Dacă ea a fost renunută, asta nu înseamnă că s-a dispus arestarea preventivă. Urmează să fie prezentată unui judecător, instanței de judecată din Costa Rica și acolo vor fi discutate toate aspectele”, a declarat avocatul.
El a spus că Elena Udrea va fi dusă în instanţă, care va analiza toate aspectele, inclusiv faptul că are o fetiţă de câteva zile şi faptul că are statutul temporar de azilant. Avocatul a afirmat că, din punctul său de vedere, instanţa nu va dispune extrădarea.
”Este în custodia autorităților acum. Este ora 10-11 seara acum, în Costa Rica. Nu cred că se va dispune arestarea în vederea judecării cererii de extrădare. Probabil că se va dispune o măsură mai ușoară”, a mai declarat Veronel Rădulescu.
Avocatul a mai spus că fetița Elenei Udrea se află în grija mamei acesteia și a tatălui copilului, Adrian Alexandrov.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS