5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateNeonazistul italian care a deschis focul asupra a şase migranţi africani a primit 12 ani de închisoare

Neonazistul italian care a deschis focul asupra a şase migranţi africani a primit 12 ani de închisoare

Luca Traini, un italian simpatizant al neonaziştilor care a rănit la începutul acestui an, cu focuri de armă, şase migranţi africani într-un atac ce a provocat consternare la nivel naţional, a fost condamnat miercuri la 12 ani de închisoare, informează dpa.
Tribunalul din Macerata, din centrul Italiei, unde a avut loc atacul, l-a declarat pe bărbatul de 29 de ani vinovat de tentativă de masacru, agravat de motivaţii rasiste, şi de posesie ilegală de armă, potrivit agenţiei de presă ANSA.

În 3 februarie, Luca Traini şi-a condus maşina prin Macerata şi a deschis focul asupra unor africani, într-un atac pe care el l-a declarat a fi un act de răzbunare pentru uciderea unei tinere de 18 ani dependente de heroină. Un dealer de droguri nigerian fusese acuzat de moartea femeii.
Traini este un culturist şomer, cu un tatuaj neonazist chiar pe frunte. După atac, poliţia l-a arestat pe scările unui monument al armatei, unde se aşezase şi stătea înfăşurat în drapelul italian, făcând cu braţul ridicat salutul nazist.

Verdictul de miercuri al primei instanţe, care poate fi atacat, a fost în linie cu pedeapsa cerută de procuror. Traini a optat pentru urgentarea procesului său, ceea ce permite o sentinţă mai uşoară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS