16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul Mediului: Vrem o nouă taxă auto care să nu fie atacată în justiţie

Ministrul Mediului: Vrem o nouă taxă auto care să nu fie atacată în justiţie

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a declarat, miercuri, că instituţia pe care o conduce pregăteşte, în colaborare cu alte ministere, o nouă taxă auto, care să nu mai poată fi atacată în instanţe de către români, scrie Mediafax.

„Există un grup de lucru din care fac parte şi colegii noştri de la Ministerul Finanţelor, de la Ministerul Justiţiei, Transporturilor, un grup de lucru la care s-au adăugat şi producătorii din România de autovehicule, dar şi ONG-urile care au făcut studii privind calitatea aerului, astfel încât să găsim o variantă (de taxă auto – n.r.) care să nu mai poată fi atacată din punct de vedere al justiţiei şi să nu fie combătută de nimeni”, a declarat, joi, ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu.

Oficialul de la Mediu mai precizează faptul că în prezent se poartă discuţii cu ministrul Teodorovici, astfel încât populaţia să nu plătească mai mult.

„Discuţiile mele cu ministrul Teodorovici le port pentru a găsi soluţii, astfel încât populaţia nu să fie cea care să pătimească, populaţia să fie determinată să poată să facă anumite lucruri şi nu să plătească bani mai mulţi, ci să găsim metode de informare şi de educare”, mai precizează ministrul Mediului.

Ministrul nu a precizat însă când va fi gata noua taxă auto, în ciuda faptului că despre un nou timbru se discută încă de anul trecut, iar Gavrilescu a dat mai multe termen de finalizare a proiectului, precum martie 2018 şi, ulterior, septembrie 2018.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS