14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateElena Udrea și Alina Bica, prezentate în această seară în fața instanței cu propunere de arestare

Elena Udrea și Alina Bica, prezentate în această seară în fața instanței cu propunere de arestare

Elena Udrea și Alina Bica vor fi prezentate, joi seara, în fața unei instanțe din Costa Rica, cu propunere de arestare preventivă, după ce acestea au fost reținute miercuri seară în San Jose, relatează Mediafax.

Avocatul din România al Elenei Udrea, Veronel Rădulescu, spunea joi dimineață că șansele de extrădare ale fosrtului ministru sunt zero, în condițiile în care copilul acesteia este cetățean costarican. Totoată, Alina Bica ar putea și ea să scape de extrădare, deoarece este acuzată de o faptă care în legislația de acolo nu are corespondent.

„E posibil să putem vorbi despre o măsură preventivă pe perioada soluționării de extrădare, dar sperăm să fie o măsură temporară. După opinia mea, care e o opinie personală, șansele sunt zero (nr: de extrădare)”, a declarat Veronel Rădulescu, apărătorul Elenei Udrea. Între timp, publicația Diario Extra prezintă noi informații despre reţinerea Elenei Udrea şi a Alinei Bica. Aceasta a avut loc în zona Sabana Oeste, din San Jose, în faţa unei cafenele celebre. Cele două au fost reţinute de agenţi Interpol însoţiţi de membri ai Direcţiei pentru Informaţii şi Securitate din Costa Rica, potrivit Diario Extra. „După acţiuni de investigare şi monitorizare, două femei în vârstă de 44 de ani, ambele românce, date în urmărire de autorităţile române, au fost reţinute miercuri. Una dintre cele două femei, cu numele Udrea, era vizată de o alertă roşie de notificare a Interpol, pentru infracţiuni referitoare la corupţie şi abuz în serviciu, în baza unui mandat emis de Interpol Bucureşti”, anunţă Biroul pentru investigaţii judiciare din Costa Rica.

Publicația oferă și o nouă fotografie, care o arată pe Elena Udrea lângă mașina ofițerilor, alături de iubitul ei și copilul nou-născut care este într-un cărucior.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS