5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO „capsulă a timpului” veche de 100 de ani a fost descoperită în Marea Galbenă. Nava s-a scufundat în timpul Primului Război Sino-Japonez

O „capsulă a timpului” veche de 100 de ani a fost descoperită în Marea Galbenă. Nava s-a scufundat în timpul Primului Război Sino-Japonez

Scafandrii au descoperit evapa unei nave de război chineze la un secol după ce aceasta a fost pierdută în Marea Galbenă, scrie descopera.ro.
Căutările au fost demarate în urmă cu câţiva ani, însă în prezent au descoperit o „capsulă a timpului incredibilă” pe epavă.

Epava a fost identificată mulţumită unei plăci din lemn aurie ce avea inscripţia Jingyuan. Conform Mail Online, nava s-a scufundat în Marea Galbenă în timpul Primului Război Sino-Japonez din septembrie 1894.

Specialiştii au reuşit să marcheze zona în care s-ar afla în urma analizării documentelor istorice şi a fotografiilor realizate de marinarii japonezi înainte de scufundare. Nava a fost construită într-un şantier naval din Germania, numit Vulkan, şi apoi a fost adăugată flotei chineze în 1880.

Jingyuan a fost considerată de germani o navă de război, iar chinezii îl numeau crucişător, chiar dacă era dotată cu arme de calibru mare. Cercetarea condusă de Administraţia Naţională Culturală a Chinei arată că nava se afla la 12 metri adâncime.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS