17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIohannis a acceptat numirea Rovanei Plumb în Guvern ca interimar la Educaţie

Iohannis a acceptat numirea Rovanei Plumb în Guvern ca interimar la Educaţie

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, marţi decretele de revocare din funcţia de ministru al Educaţiei Naţionale a lui Valentin Popa şi de desemnare a Rovanei Plumb ca ministru interimar al Educaţiei Naţionale, scrie Mediafax.

”Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat marţi, 2 octombrie a.c., următoarele decrete: Decret pentru constatarea vacanţei unei funcţii de membru al Guvernului prin demisia domnului Valentin Popa, ministrul educaţiei naţionale şi Decret pentru desemnarea doamnei Rovana Plumb, ministrul fondurilor europene, ca ministru interimar al educaţiei naţionale”, a anunţat Admnistraţia Prezidenţială printr-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Valentin Popa a demisionat, joi, din funcţia de ministru al Educaţiei. Decizia lui Valentin Popa a venit după ce UDMR i-a reproşat că a introdus în ordonanţa privind predarea limbii române în şcolile cu predare în limbile minorităţilor o prevedere potrivit căreia orele de Limba şi literatura Română sunt predate de profesori cu studii superioare de specialitate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS