12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDouă cutremure în interval de şase ore, în două judeţe din România

Două cutremure în interval de şase ore, în două judeţe din România

Un cutremur cu magnitudinea de 3,4 grade pe scara Richter s-a produs sâmbătă, la ora 22.02, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău, la adâncimea de 128 de kilometri, informează Mediafax.

Potrivit Institutului National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului, oraşele cele mai apropiate de epicentrul seismului au fost Nehoiu (9km), Întorsura Buzăului (40km), Covasna (41km), Vălenii de Munte (46km) şi Mizil (50km).

Ultimul cutremur în judeţul Buzău a avut loc în 22 septembrie şi a avut 3,8 grade pe scara Richter.

Cele mai puternice cutremure înregistrate în acest an, cu magnitudinea de 4,6 pe scara Richter, s-au produs în 25 aprilie, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău, respectiv în 14 martie în judeţul Vrancea.

Şase ore mai târziu, un cutremur s-a înregistrat şi în judeţul Vrancea. Seismul a avut magnitudinea de 3 grade pe scara Richter şi s-a produs la ora 4.22. Cutremurul s-a produs la adâncimea de 104 kilometri.

Potrivit Institutului National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului, oraşele cele mai apropiate de epicentrul seismului au fost Odobeşti (46km), Nehoiu (50km), Panciu (52km), Oneşti (53km) şi Slănic-Moldova (53km).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS