6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCarmen Dan: Instanța este cea care decide declasificarea de urgență a documentelor de la protestul din 10 august

Carmen Dan: Instanța este cea care decide declasificarea de urgență a documentelor de la protestul din 10 august

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a afirmat că doar Instanţa este cea care decide declasificarea de urgență a documentelor de la protestul din 10 august. Ministrul a adăugat ca toate informațiile pe care le avea le-a pus deja la dispoziția anchetei. Și că în plus o comisie specială din MAI analizează și cererea Procurorului General de a face publice unele documente legate de protest. „Noi am expus în explicațiile publice pe care le-am dat care sunt considerentele pentru care unele documente puse la dispoziția parchetului au un nivel de clasificare, nu sunt documente clasificate de ministru, nu sunt documente asupra cărora poate dispune ministrul declasificarea, însă și această cerere a procurorului general este în analiza unei comisii din cadrul ministerului”, a declarat Carmen Dan.
Întrebată de jurnalişti, la finalul unui eveniment de la Academia de Poliţie, dacă se teme că va fi pusă sub acuzare în acest dosar, Carmen Dan a precizat: „Nu. Unui om care nu a greşit cu nimic nu are de ce să îi fie teamă”.
Carmen Dan a subliniat că nu a fost citată până acum la Parchet. „Nu, iarăşi nu. Dacă voi fi citată sâmbătă sau duminică, vă anunţ, vă promit”, a spus ministrul de Interne.

Procurorii militari au deschis un dosar penal în legătură cu modul în care au intervenit jandarmii în timpul protestului din 10 august. Peste 770 de plângeri penale au fost înregistrate la Secţia Parchetelor Militare din partea unor persoane care au avut de suferit în urma intervenţiei jandarmilor la protest.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS