12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCele 48 de ore catastrofale ale Vioricăi Dăncilă la Bruxelles: de la ”protestanți” drogați la fuga de ziariștii străini

Cele 48 de ore catastrofale ale Vioricăi Dăncilă la Bruxelles: de la ”protestanți” drogați la fuga de ziariștii străini

I-a facut drogați pe românii care au manifestat pe 10 august, a fugit de ziariștii străini, i-a mințit pe colegii socialiști că PSD nu se implică în referendum, a mințit că Iohannis a revocat-o pe Kovesi, iar în loc de ”protestatari” a spus ”protestanți”. Acesta e bilanțul catastrofal al vizitei Vioricăi Dăncilă la Bruxelles, un mini-turneu care ar fi trebuit să-i convingă pe europarlamentari că situația din România e bună, scrie g4media.ro.

Dăncilă a fost trimisă la Bruxelles de Liviu Dragnea și PSD cu o misiune clară: să atenueze tensiunea maximă din Parlamentul European la adresa României și să-i convingă pe foștii săi colegi eurodeputați că justiția și statul de drept din România nu sunt sub atacul partidului – stat.

Motivul efortului diplomatic al premierului a fost evident: săptămâna viitoare, Parlamentul European dezbate situația critică a statului de drept din România, Dăncilă însăși e invitată să-și apere politicile, iar la finalul dezbaterilor e așteptată o rezoluție extrem de dură a eurodeputaților. Practic, România va fi înscrisă formal în cercul ciumaților, al țărilor care calcă în picioare valorile UE, alături de Ungaria și Polonia.

Dăncilă a avut întâlniri cu toate marile grupuri politice din Parlamentul European și avea programată și o petrecere organizată de prietena sa din PE, Claudia Țapardel. La ultimul eveniment nu a mai participat, dat fiind că precedentele întâlniri s-au soldat cu eșecuri penibile de imagine și reacții dure din partea interlocutorilor.

Iată cele mai importante momente ale vizitei:

– Marți s-a întâlnit cu Manfred Weber, liderul grupului popularilor europeni (PPE) – cel mai mare grup din Parlamentul European și extrem de critic la adresa PSD. Deși comunicatul Guvernului relata că ”Premierul a reafirmat și cu această ocazie atașamentul Guvernului României față de principiile și valorile democratice”, Weber a reacționat extrem de dur și într-o declarație video s-a declarat ”foarte îngrijorat de situația din România”, subliniind că țara noastră face pași înapoi în ceea ce privește lupta anticorupție.

Mai mult: Weber a criticat și reprimarea violentă a mitingului din 10 august de către forțele guvernamentale: ”Sunt extrem de îngrijorat de situația din România. Am întrebat-o astăzi pe prim-ministrul Viorica Dăncilă despre corupție și despre independența justiției. Vom fi intoleranți în ceea ce privește respectarea statul de drept. România face pași înapoi în ceea ce privește lupta anticorupție și independența justiției este sub presiune. Am văzut în această vară în București oameni bătuți de forțele de ordine și, sincer, asta este inacceptabil”. Vezi aici mai multe detalii

– Miercuri s-a întâlnit cu Franziska (Ska) Keller și Philippe Lamberts, co-președinții Grupului Verzilor. ”Prim-ministrul Viorica Dăncilă a reafirmat întreaga sa disponibilitate pentru continuarea dialogului deschis cu instituțiile europene”, arată comunicatul guvernului.
Realitatea a fost însă alta. Dăncilă a mințit-o pe șefa verzilor europeni în legătură cu revocarea lui Kovesi de la DNA, susținând că președintele Iohannis a fost cel care a dat-o afară,

Mai mult: Dăncilă a avut un derapaj major când apărat reacția violentă a jandarmilor la 10 august. Ska Keller a declarat pentru G4Media.ro că ”Dăncilă spus că se bănuiește că protestatarii au fost trimiși din afară și că erau drogați. Potrivit premierului, doamna Kovesi a fost demisă de președinte. Nu împărtășim această viziune”.
Vezi aici mai multe detalii

– Tot miercuri s-a întâlnit cu socialiștii europeni, colegii săi de familie politică. A început discuția cu o gafă caracteristică: i-a confundat pe ”protestatari” cu ”protestanții”. Vezi aici mai multe detalii

– Tot la întâlnirea cu foștii săi colegi de grup a mințit în privința referendumului, susținând că PSD nu se implică în campanie, deși Liviu Dragnea a dat semnalul oficial al mobilizării, iar știrile din toată țara arată că liderii locali ai PSD sunt principalii susținători ai campaniei pentru familia tradițională. Vezi aici detalii suplimentare

– Socialiștii europeni au taxat-o dur pe Dăncilă pentru că PSD a promovat referendumul pentru familie, o nepotrivire flagrantă cu ideologia grupului. Mai mult, colegii săi din Parlamentul European au taxat și reacțiile violente ale jandarmilor, dar și atacurile PSD la statul de drept.
Vezi aici mai multe detalii

– Turneul bruxellez al Vioricăi Dăncilă s-a încheiat cu o fugă rușinoasă din fața reporterilor străini care voiau să îi adreseze întrebări.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS