15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTudorel Toader, aşteptat să prezinte rezultatele evaluării lui Augustin Lazăr. Termenul de 30 de zile expiră

Tudorel Toader, aşteptat să prezinte rezultatele evaluării lui Augustin Lazăr. Termenul de 30 de zile expiră

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, este aşteptat să prezinte zilele acestea rezultatele evaluării procurorului general Augustin Lazăr, având în vedere că procedura a fost demarată pe 25 august, iar ministrul a anunţat că va dura 30 de zile, scrie Mediafax.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat luni, pe Facebook, că CSM a trimis către minister situaţia evaluărilor procurorului general, revenind şi cu un post scriptum care precizează că Augustin Lazăr nu a fost supus niciunei evaluări. „CSM a transmis catre MJ situatia evaluarilor procurorului general !PS: nu a fost supus niciunei evaluari!”, a scris Toader pe Facebook.

Pe 25 august, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, anunţa, tot pe Facebook, că declanşează procedura de evaluare a procurorului general. „Declanşez procedura legală pentru evaluarea activităţii manageriale desfăşurată de către procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie! Preambul: În urmă cu câteva săptămâni afirmam faptul că vine vremea când fiecare trebuie evaluat. În urmă cu câteva luni apreciam disponibilitatea procurorului general al PÎCCJ pentru desecretizarea Protocolului din 2009. Zilele acestea aflăm că în realitate a fost „desecretizat” un protocol „abrogat” încă din 2016. Aceasta deoarece, potrivit art. 27 al Protocolului din decembrie 2016, „La data intrării în vigoare a prezentului Protocol se abrogă Protocolul de cooperare între Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Serviciul Român de Informaţii pentru îndeplinirea sarcinilor ce le revin în domeniul securităţii naţionale nr…..din 04.02.2009”. Folosirea sintagmei „se abrogă”, arată şi faptul că semnatarii respectivelor Protocoale au înţeles să le confere acestora valenţe normative”, se arăta în mesajul postat de către ministrul Justiţiei, pe Facebook.

Tudorel Toader mai transmitea că rezultatele evaluării, însoţite de eventuale propuneri, vor fi făcute publice în termen de cel mult 30 de zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS