16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateApple vine în România: Gigantul american vrea să intre în forţă pe piaţă de telefoane, tablete şi PC-uri

Apple vine în România: Gigantul american vrea să intre în forţă pe piaţă de telefoane, tablete şi PC-uri

Apple, gigantul care domină industria globală de tehnologie, intră pe piaţa de mobile din România pentru a concura Samsung şi Huawei printr-o companie proprie pe care o va controla prin intermediul subsidiarei din Irlanda – centrul afacerilor sale europene.

Compania se va numi Apple Sales România SRL şi va avea un capital social de 1.000 de lei. Administrator al companiei este Peter Ronald Denwood care, potrivit reţelei de socializare LinkedIn este director juridic pentru afaceri internaţionale ale Apple din septembrie 2013, scrie ZF.

Apple obţine deja anual un sfert din banii cheltuiţi anual de români pe smartphone-uri şi are o cotă importantă şi pe piaţa de tablete PC, cât şi pe cea de PC-uri unde concurează cu Lenovo, HP, Dell, Fujitsu sau Asus.

Această lansare vine în condiţiile în care rivalii de la Huawei şi Samsung au în România operaţiuni locale extinse şi supraveghează îndeaproape operaţiunile locale şi relaţiile cu operatorii şi retailerii.

Mutarea făcută de Apple, companie cu o capitalizare de peste 1 trilion de dolari, vine într-un moment în care piaţa de smartphone-uri din România a urcat în primul semestru din punctul de vedere al valorii cu peste 40% , pe fondul cererii tot mai puternice a clienţilor pentru telefoane mai scumpe. (sursa:b1).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS