21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateZiua revenirilor în politică. Crin Antonescu şi Vasile Blaga vor la alegerile parlamentare

Ziua revenirilor în politică. Crin Antonescu şi Vasile Blaga vor la alegerile parlamentare

Fostul preşedinte al PNL, Crin Antonescu, a declarat, marţi, că şi-a depus documentaţia pentru o candidatură pe listele partidului la alegerile europarlamentare din 2019. Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, marţi, în legătură cu anunţul lui Crin Antonescu potrivit căruia acesta a depus documentaţia pentru alegerile europarlamentare, că se bucură că fostul lider liberal a luat decizia şi că susţine candidatura sa, scrie Mediafax.

Această depunere a fost făcută ca simplu membru al PNL. Soţia sa, Adina Vălean, actual europarlamentar, nu va mai candida. La Consiliului Naţional al PNL din 4 august liberalii au validat criteriile, procedura şi calendarul de alcătuire a listelor pentru alegerile europarlamentare. Astfel, data depunerii dosarelor pentru candidaturile PNL la europarlamentare este 1 octombrie 2018. În urmă cu două săptămâni, preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat că PSD e o formaţiune certată cu legea şi că ar trebui să primească „o mamă de bătaie” la europarlamentare „să le iasă politica din cap”. Liderul liberal a spus că este convins că partidul are capacitatea de a câştiga alegerile europarlamentare.

Cu altă ocazie, Orban a mai spus că nu ar fi rău dacă primele nume pe lista PNL a candidaţilor pentru alegerile parlamentare să fie „Ludovic Orban,Vasile Blaga şi Crin Antonescu”.Liderul PNL a anunţat că până acum s-au înscris pe listă Cristian Buşoi, Mircea Hava şi alţi liberali.

„A început înscrierea pe listă. Avem termen de depunere a candidaturilor pe 1 octombrie. Aştept cu interes candidaturi. Şi-au anunţat candidatura Mircea Hava, Dan Motreanu, Daniel Buda, Siegfried Mureşan, Cristian Buşoi, Marian Marinescu, cam aştia candidează. Sunt mulţi colegi care mi-au cerut să candidez, evident poate mulţi nu mi-au cerut că mă iubesc. Unii mi-ar fi cerut „candidează tu că dacă nu obţinem scorul pe care îl aşteptăm, tu o să răspunzi personal, alţii probabil m-au invitat să candidez sperând că voi creşte scorul partidului ”, a afirmat liderul PNL, Ludovic Orban, la Realitatea TV.
Întrebat dacă primele trei nume de pe lista candidaţilor pentru alegerile europarlamentare ar putea fi Ludovic Orban, Vasile Blaga şi Crin Antonescu, liderul PNL a susţinut că „nu ar fi rău”, dar nu poate da momentan răspunsul. Ludovic Orban, despre anunţul lui Antonescu: Mă bucur că a luat decizia. Susţin candidatura sa „În ceea ce mă priveşte am spus că mă bucur că a luat această decizie şi că susţin candidatura domniei sale”, a declarat Ludovic Orban, într-o intervenţie telefonică, marţi la Realitatea Tv.

Întrebat dacă ar fi de bun augur ca Antonescu să deschidă lista PNL la europarlamentare, Orban a răspuns: „De ce nu? Nu mă determinaţi să dau declaraţii. Vor decide forurile statutare. Avem o procedură care va fi respectată şi vom decide în conformitate cu ea”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS