6.2 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate”Terorism comercial” în Australia: Panică după ce au fost găsite ace în căpșuni vândute în mai multe state australiene

”Terorism comercial” în Australia: Panică după ce au fost găsite ace în căpșuni vândute în mai multe state australiene

Căpșuni cu ace în ele au fost descoperite la vânzare în alte două state australiene, a anunțat poliția luni, amplificând panica ce a făcut supermarketurile să retragă anumite mărci și i-a determinat pe fermieri să arunce fructele în vârf de sezon, transmite Reuters, potrivit Hotnews.

Un bărbat din statul Western Australia și o fată din South Australia au anunțat că au găsit ace în căpșuni în ultimele două zile, potrivit poliției. Numărul statelor australiene cu astfel de incidente a ajuns la patru.

Șapte mărci de căpșuni din Australia au fost contaminate cu ace și bolduri, autoritățile avertizând populația să taie fructele înainte de a le mânca. Comisarul de poliție din Queensland, Ian Stewart, a declarat presei că nu se știe dacă acele au fost introduse de o singură persoană sau de mai multe care acționează independent și că ancheta prin complexul lanț de distribuție cere timp. Investigația a devenit și mai complicată după ce o femeie de 62 de ani a fost prinsă introducând un ac într-o banană în centrul statului Queensland, în ceea ce pare un act imitativ. Se pare că femeia are probleme psihice.

Fermierii spun că aceste ”acte de terorism comercial” au pus în genunchi o industrie care valorează circa 130 milioane de dolari australieni. Din cauza prăbușirii cererii, prețul la raft al unei casolete cu căpșuni a ajuns la 1,50 dolari australieni. Agricultorii din domeniu spun că, dacă situația va continua, nu vor mai avea bani nici ca să planteze recolta pentru anul viitor.

Cele mai mari două supermarketuri din Noua Zeelandă au decis luni să oprească toate comenzile pentru căpșuni din Australia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS