10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUraganul Florence a provocat 5 decese

Uraganul Florence a provocat 5 decese

Uraganul Florence a slăbit în intensitate peste noapte, redevenind furtună tropicală, dar nu înainte de a face victime.

Din cauza urgiei au murit cel puţin 5 oameni, printre ei o femeie şi un copil a căror casă a fost strivită de copaci doborâţi de vânt.

Alte câteva sute de persoane au avut nevoie să fie salvate din mijlocul inundaţiilor şi aproape 900.000 au rămas fără curent electric. De asemenea, începând de joi, 1.800 de zboruri au fost anulate.

Florence s-a năpustit asupra coastei Carolinei de Nord cu rafale de vânt de 120 de kilometri pe oră şi ploi violente. Zonele de coastă – primele vizate de ordinul de evacuare – au fost inundate rapid de valurile uriaşe.

Câteva sute de oameni au ignorat ordinul de evacuare şi au avut nevoie de ajutorul pompierilor. Când au văzut cât de gravă e situaţia, unii au încercat totuşi să se salveze singuri, cu bărcile.

La Wilmington, aflat aproape de locul unde uraganul a atins ţărmul prima oară, oamenii au fost treziţi de exploziile transformatoarelor electrice. Vântul puternic a spulberat totul în cale.

Iar situaţia nu se va ameliora prea curând, deoarece furtuna va mai rămâne câteva zile pe uscat, înainte de a se risipi.

Guvernatorul Carolinei de Nord a declarat că se teme că furtuna va devasta comunităţi întregi.

La mii de kilometri distanţă, super-taifunul Mangkhut mătură coasta nordică a Filipinelor cu intensificări ale vântului de până 330 de kilometri pe oră. Mangkhut este considerat cel mai puternic taifun de anul acesta şi riscă să afecteze în mod direct peste patru milioane de oameni. Deja, mii de oameni au fost evacuaţi din calea valurilor care vor atinge şase metri înălţime.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS