16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUSR și Mișcarea România Împreună vor schimbarea legii electorale

USR și Mișcarea România Împreună vor schimbarea legii electorale

Liderii Mişcării România Împreună şi USR, Dacian Cioloş şi Dan Barna, propun modificarea legislaţiei electorale. Ei susțin iniţiativa „Oameni noi în politică” şi invită pe oricine doreşte să se alăture campaniei lor cu o semnătură.
Dacian Cioloș, liderul Mișcării România Împreună, a declarat că prin aceste modificări de legislație, o să aibămai multă reprezentativitate în politică. „Un exemplu este propunerea de a reveni la două tururi de scrutin pentru alegerea primarilor, pentru a evita situații în care avem localități conduse de primari care au fost aleși cu mai puțin de 15-20% din voturile alegătorilor”.

Mihai Polițeanu, președinte, Comitet Inițiativa Cetățenească: „Dorim să scădem numărul de semnături necesare pentru înscrierea în alegeri și să eliminăm pragurile electorale pentru alegerile locale și europarlamentare”.

Dan Barna, președintele USR: „În România este foarte greu să votezi. În România este aproape imposibil să participi, ca simplu cetățean, la viața politică. Cât timp nu vom rezolva aceste probleme nu avem absolut nicio șansă să schimbăm actualii lideri de paie sau malefici cu cetățeni onești din societate care chiar vor să contribuie”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS