17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateKlaus Iohannis a particpat la campania "Let's Do It, Romania!"

Klaus Iohannis a particpat la campania „Let’s Do It, Romania!”

Preşedintele României,  Klaus Iohannis, a susţinut marţi, 11 septembrie, o declaraţie de presă, la finalul participării la campania „Let’s Do It, Romania!”.

Vă prezentăm în continuare transcrierea declaraţiei de presă:

„Am participat la o acţiune de strângere de gunoaie, cred că este expresia cea mai simplă. Am strâns doi saci, am găsit în foarte puţin timp suficiente gunoaie de strâns şi vreau să fac câteva observaţii legate de acţiunea noastră de astăzi. Am participat la invitaţia „Let’s Do It, Romania!” şi este un fel de început al campaniei care, credem noi, va culmina pe 15 septembrie, când este Ziua mondială a curăţeniei.

Vreau să îi felicit pe cei de la „Let’s Do It, Romania!” care au fost împreună cu mine astăzi la această acţiune. Trebuie să ştiţi că ei nu sunt la prima acţiune, anul acesta ei sunt la a şasea acţiune şi, în aceşti ani, au mobilizat aproape un milion şi jumătate de voluntari. Este senzaţional!

De ce facem aceste lucruri? Avem o ţară extraordinar de frumoasă! Din păcate, mulţi consideră că natura este un fel de groapă de gunoi. Noi, ceilalţi, care înţelegem că natura trebuie păstrată, îngrijită, venim şi strângem gunoaiele. Este deosebit de important să înţelegem că natura trebuie păstrată curată, mediul trebuie păstrat curat şi până când înţeleg toţi să nu mai aruncăm tot felul de gunoaie în natură, este bine să dăm astfel de exemple. Sper ca în ziua cheie, pe 15 septembrie, să fie foarte, foarte mulţi români care participă în calitate de voluntari la „Let’s Do It, Romania!”. Vă invit pe toţi să participaţi, este o acţiune pentru România, pentru un mediu curat, pentru o natură curată şi cred că prin astfel de acţiuni dăm şi un exemplu foarte bun pentru generaţiile de copii.

Am constatat şi acum mai mulţi ani când am fost dascăl că tinerii sunt foarte deschişi când e vorba de astfel de acţiuni, copiii se entuziasmează foarte repede şi participă foarte bucuroşi la astfel de acţiuni. Haideţi să mişcăm lucrurile împreună şi, în final, să facem România mai curată”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS