16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateItalia: Alertă în apropiere de Brescia, după ce zeci de oameni au făcut pneumonie

Italia: Alertă în apropiere de Brescia, după ce zeci de oameni au făcut pneumonie

E alertă sanitară în împrejurimile oraşului italian Brescia, din Lombardia, după ce zeci de oamenii s-au îmbolnăvit de pneumonie. Zilnic se înregistrează zeci de cazuri. Doi dintre bolnavi au murit şi autoritățile au deschis deja o anchetă pentru stabilirea cauzei acestei adevărate epidemii. Se voer efectua autopsiile a două persoane decedate săptămâna trecută, este vorba de o femeie de 69 de ani și de un bărbat în vârstă de 85 de ani, potrivit rapoartelor din presa locală. Cazurile s-au concentrat în 6 localități la sud de Brescia. 150 de îmbolnăviri în doar câteva zile, iar spitalele au fost pur și simplu luate cu asalt.
Majoritatea persoanelor afectate au peste 60 de ani. Cele care erau luate deja în evidență cu probleme de sănătate, fac forme mai grave ale bolii. Până la obținerea rezultatelor din probele de apă prelevate, localnicii sunt sfătuiți să își ia măsuri de precauție. Filtrele robinetelor și furtunurilor de duș trebuie dezinfectate, apa lăsată să curgă înainte de utilizare, mai ales după o absență prelungită de acasă. Persoanele cu o sănătate fragilă trebuie să consulte medicul imediat după apariția febrei sau a dificultăților respiratorii.
Pneumonia este o imflamare a țesutului din unul sau din ambii plămâni și este de obicei cauzată de o infecție bacteriană.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS