24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateEducație pentru comunitate. Elevi, părinți și profesori la un loc!

Educație pentru comunitate. Elevi, părinți și profesori la un loc!

Asociația „Societatea de cercetare Leadership, Management Marketing și Cultură Organizațională”, Asociația Regională de Consultanță Oltenia și Liceul Tehnologic „Petrache Poenaru” din orașul Bălcești, județul Vâlcea au organizat astăzi, la început de an școlar o primă întâlnire de conștientizare cu părinții și profesorii.


Specialiști în comunicare le-au vorbit părinților și cadrelor didactice despre toleranța socială. Copiii pe care îi formăm azi vor avea parte în viaţa lor, de multe schimbări, vor cunoaşte şi se vor acomoda cu noi locuri, vor asimila mai multe informaţii şi vor fi expuşi unei varietăţi culturale într-o manieră în care nicio altă generaţie nu a făcut-o. Pentru a face faţă în această lume diversă şi complexă va fi nevoie să-şi dezvolte capacitatea de a fi toleranţi şi de a manifesta respect. Sunt ideile care le-au fost transmise celor prezenți la întâlnirea de conștientizare.
O sală de curs a liceului „Petrache Poenaru” a fost plină de părinți, profesori și învățători care la final au declarat că astfel de întâlniri sunt extrem de utile, mai ales în comunitățile mici.

Asociația „Societatea de cercetare Leadership, Management Marketing și Cultură Organizațională”, Asociația Regională de Consultanță Oltenia și Liceul Tehnologic „Petrache Poenaru” din orașul Bălcești continuă acțiunile prin organizarea unor întâlniri pe teme precum responsabilitatea civică, educația elevilor cu cerințe speciale, asigirarea șanselor egale în educație prin etică și nediscriminare.
Evenimentele au rolul de a sublinia importanța pe care o are școala în dezvoltarea copiilor, dar și beneficiile pe termen lung cu impact asupra comunității.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS