14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateViorica Dăncilă s-a întâlnit cu Pedro Sánchez, președintele guvernului Regatului Spaniei

Viorica Dăncilă s-a întâlnit cu Pedro Sánchez, președintele guvernului Regatului Spaniei

Premierul Viorica Dăncilă a avut astăzi convorbiri cu președintele guvernului spaniol, Pedro Sánchez, în cadrul vizitei de lucru pe care o întreprinde în Regatul Spaniei, informează Guvernul. Cu ocazia vizitei au fost semnate două memorandumuri de înțelegere în domeniul apărării și administrației publice. Cei doi oficiali au convenit continuarea demersurilor în perspectiva organizării primei ședințe comune de guvern, inclusiv prin identificarea de noi oportunităţi de cooperare sectorială, se mai arată în comunicat, scrie Hotnews.

Memorandumurile semnate:

Memorandum de înțelegere între Ministerul Apărării Naţionale din România și Ministerul Apărării din Spania privind cooperarea în domeniul apărării;
Memorandum de înțelegere între Institutul Naţional de Administrație (INA) din România şi Institutul Naţional de Administrație Publică spaniol (INAP).
De asemenea, premierul român a abordat problematica acordării dublei cetățenii românilor rezidenți în Regatul Spaniei, precum și aspecte legate de recunoașterea extinsă a statutului Bisericii Ortodoxe Române.

Viorica Dăncilă a afirmat faptul că România are un mediu economic stabil și atractiv. De asemenea, Viorica Dăncilă a încurajat participarea companiilor spaniole la licitațiile organizate de autoritățile române pentru proiecte finanțate prin programele operaționale derulate în prezent, dar și participarea la proiecte de investiții în parteneriat public-privat sau la programul de privatizare a companiilor românești de stat.

În cadrul întrevederii, a fost agreată intensificarea cooperării la nivelul autorităților centrale, precum și al administrației locale, inclusiv prin înfrățiri și contacte directe, astfel încât autoritățile din România să beneficieze de expertiza spaniolă în modernizarea administrației publice.

În finalul întrevederii, doamna prim-ministru Viorica Dăncilă a adresat președintele guvernului Regatului Spaniei, Pedro Sánchez, invitația de a efectua o vizită în România.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS