15.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCutremur de 6,7 grade pe scara Richter în Japonia. 19 dispăruţi şi 120 de răniţi

Cutremur de 6,7 grade pe scara Richter în Japonia. 19 dispăruţi şi 120 de răniţi

Un cutremur violent, cu magnitudinea de 6,7 grade pe scara Richter, s-a produs, miercuri, în nordul Japoniei, în Insula Hokkaido. Potrivit Reuters, câteva clădiri s-au prăbuşit, mai multe persoane rămânând captive printre dărâmături.
Cel puțin 19 persoane au dispărut, iar alte 120 au fost rănite în urma seismulu din nordul Japoniei. Epicentrul a fost înregistrat în vecinătatea oraşelor Tomakomai şi Sapporo. Seismul a avut loc la o adâncime de 40 km, potrivit Agenţiei naţionale de monitorizare a seismelor.
Guvernul a activat planul de urgenţă, dar nu a fost emisă alerta de tsunami.

Cutremurul a avut loc la doar câteva ore după ce partea de sud a ţării a fost lovită de cel mai mare taifun din ultimii 25 de ani. Cel puţin 10 persoane au murit şi alte peste 100 au fost rănite, în urma prăbuşirii mai multor clădiri şi drumuri, din cauza vântului puternic.

În martie 2011, Japonia a fost lovită de un cutremur devastator, de 9 grade pe scara Richter, care a fost urmat de un tsunami violent. Peste 15.000 de oameni au murit atunci, în vreme ce aproximativ 2.500 de persoane au fost date dispărute.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS