16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMiniştrii Teodorovici şi Toader au fost delegaţi de Dăncilă să meargă la consultările de la Cotroceni

Miniştrii Teodorovici şi Toader au fost delegaţi de Dăncilă să meargă la consultările de la Cotroceni

Premierul Viorica Dăncilă i-a delegat pe ministrii de Finanţe şi de Justiţie, Eugen Teodorovici şi Tudorel Toader, pentru a participa la consultările de joi de la Palatul Cotroceni, a precizat Eugen Teodorovici după şedinţa de Guvern, scrie Mediafax. „Ţinând cont de invitaţia domnului preşedinte pentru mâine, invitaţie lansată doameni prim-ministru de a participa maâine la o şedinţă la Palatul Cotroceni la ora 11.30, cu toate că se cunoştea programul de vizite externe pentru dna prim-ministru, totuşi invitaţia a fost lansată. În această situaţie, dna prim-ministru a decis ca la această reuniune să merg personal, alături de dl. ministru Tudorel Toader. Delegaţia de mâine la Cotroceni va avea doi membri ai Cabinetului, în speţă ministrul de Finanţe şi ministru de Justiţie”, a precizat Eugen Teodorovici.

El a spus că preşedintelui Klaus Iohannis îi vor prezenta răspunsuri la întrebăruile pe care şeful statului le are, ”dar pe care le putea obţine şi în şedinţa CSAT de marţi”.

”Noi am fost deschişi, am prezentat toate argumentele, toate elementele care stau la baza unei astfel de decizii, dar din păcate invocarea unei prevederi care nu este în legea de astăzi a făcut care şedinţa de CSAT să nu se mai ţină. Probabil că este o continuare a acelei discuţii. Este posibil (ca preşedintele Iohannis să contramandeze întâlnirea de joi – n.r.). Dacă motivul invitaţiei trimisă către dna prim-ministru a fost rectificarea bugetară, în mod normal, pentru actuala rectificare temei nu există, iar pentru următoarea rectificare pentru a clarifica toate lucrurile e bine să fie o astfel de discuţie, să evităm situaţii similare celei de ieri”, a adăugat Teodorovici.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS