14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateGabriela Firea, un nou atac la adresa lui Liviu Dragnea și a apropiaților săi

Gabriela Firea, un nou atac la adresa lui Liviu Dragnea și a apropiaților săi

Gabriela Firea a lansat un nou atac la adresa lui Liviu Dragnea și a apropiaților săi, cometând miercuri că aceștia au declanșat o campanie de defăimare a sa, cu ”acuzații diabolice” potrivit cărora ar fi fost confiscată de statul paralel sau ar fi devenit purtătorul de cuvânt al celor care se opun grațierii și amnistiei. Firea a spus, în context, că nu s-a opus niciodată unui proiect de lege, fie despre grațiere sau amnistie, dacă acesta era legal. În context, ea a făcut un apel către colegii de partid să înțeleagă că ”orice invenție juridică ne va duce pe toți în haos” și să solicite legalitate.
”Mi s-a adus o acuzație pe care aș vrea să o numesc diabolică. S-a transmis către colegi, către români, către mediul de afaceri, către exteriorul și interiorul țării și anume că primarul nu are nicio problemă, că totul este roz în București, se și vede, dar este purtătorul de cuvânt al celor care se opun grațierii și amnistierii. Mi se pare fantastică, noi nu am discutat niciodată în CEx despre asta, a discutat Dragnea cu câțiva apropiați. În principiu, nu sunt împotriva niciunei legi, din niciun domeniu, nici măcar grațiere și amnistie, dar totul trebuie să fie în deplină legalitate, astfel încât să nu compromitem România, întreaga echipă guvernametnală și PSD să iasă rușinos din istorie. Nu m-am opus, dacă este legal, consolidat juridic, dar nu suntem de acord cu fanteziile, improvizațiile juridice care înțeleg că se pun la cale. (…) S-a declanșat o campanie de defăimare a mea în mediul online și în discuțiile de la om la om. Vom deconta toți, nu doar un om. Fac apel la colegii mei să înțeleagă că orice invenție juridică ne poate duce pe toți în haos, să solicite deplină legalitate”, a declarat Firea, într-o conferință de presă.
Ea l-a acuzat pe Dragnea de manipulare și dezinformare, dar a precizat că nu poate spune că există în partid o mișcare de disidență. ”În discuțiile unu la unu îmi dau dreptate, dar nu mă fac purtătorul lor de cuvânt. Nu știu să existe o disidență”, a spus Firea, comentând că aceștia ar trebui să își asume o atitudine publică.
”Am spus că un pas în lateral din partea lui Dragnea ar fi benefic pentru România, și pentru PSD, dar aceste lucruri trebuie discutate statutar, asumate public. Nu sunt de acord să înceapă o disidență informală în partid care nu ar face altceva decât să macine partidul din interior (…) PSD ar deveni trei partide mai mici -unii cu Dragnea, unii cu Firea și alții la mijloc care nu știu ce să facă. (…) Nu-mi plac șobolănismele, am avut parte de destule”, a mai declarat primarul general.
Firea a insistat că, pentru că și-a permis să spună că PSD nu merge pe un drum corect, a fost supusă mai multor atacuri în ultimele zile, rodul unei ”campanii de intoxicare marca Dragnea”, ea acuzând faptul că formațiunea este condusă într-o manieră dictatorială. ”S-a spus că aș fi fost confiscată de statul paralel (…) Eu mă luptam cu Traian Băsescu când alții tăiau porcii cu statul paralel”, a precizat ea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS