8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrognoza meteo pentru următoarele două săptămâni în Oltenia şi la munte

Prognoza meteo pentru următoarele două săptămâni în Oltenia şi la munte

Meteorologii au emis prognoza meteopentru următoarele două săptămâni, în Oltenia şi la munte. Vremea va fi călduroasă în prima zi, cu o medie regională a temperaturilor maxime de 30 de grade, dar în ziua 4 septembrie se va răcori, astfel că maximele se vor situa, în medie, în jurul a 24 de grade. Apoi valorile termice diurne vor crește din nou spre o medie de 28 de grade, în intervalul 6-9 septembrie, când se vor situa peste mediile climatologice specifice perioadei. În cea de a doua săptămână regimul termic nu se va modifica semnificativ, maximele urmând a atinge în medie 26 de grade. Temperaturile nocturne vor avea o tendință de scădere ușoară și treptată de-a lungul celor două săptămâni, în medie, de la 17 până la 13 grade, în ultimele nopți. În primele două zile ale intervalului vor fi averse, pe arii restrânse însemnate cantitativ în 3 și 4 septembrie, dar ploi trecătoare, slabe, vor fi posibile și în perioada 8-14 septembrie.

La munte, temperatura aerului nu va avea variații semnificative de-a lungul celor două săptămâni, astfel că, în medie, maximele vor fi cuprinse între 14 și 17 grade, iar minimele
între 7 și 11 grade. În perioada 3-6 septembrie vor fi averse care pe arii restrânse vor fi însemnate cantitativ, în timp ce în restul intervalului, local și temporar, vor apărea ploi în general slabe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS