27.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrimii trei procurori admişi susţin interviurile pentru şefia DNA

Primii trei procurori admişi susţin interviurile pentru şefia DNA

Primii trei procurori declaraţi admişi la selecţia pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie vor susţine, luni, interviurile cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.
Pe 29 august, Ministerul Justiţiei anunţa că toţi cei şase candidaţi înscrişi la selecţia pentru ocuparea funcţiei de procuror-şef al DNA au fost declaraţi admişi şi vor susţine luni şi marţi interviurile cu Tudorel Toader, amintește Agerpres.

Toţi candidaţii au îndeplinit condiţiile legale, ei urmând să susţină interviul după cum urmează: primii trei candidaţi admişi – în data de 3 septembrie, începând cu ora 11.00, iar următorii trei – pe 4 septembrie, de la ora 8.30.

Primii care vor susţine interviul la sediul MJ sunt: Sorin Armeanu – prim-procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui, Andrei Bodean – procuror la DNA Constanţa, Adina Florea – procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, în prezent delegată la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.

Urmează pe 4 septembrie procurorul militar Nicolae Lupulescu, Gabriela Scutea – fost procuror general adjunct al României şi Paula-Nicoleta Tănase – procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi.
Rezultatele selecţiei pentru şefia DNA vor fi anunţate public pe data de 6 septembrie.

Funcţia de procuror-şef al DNA a devenit vacantă după ce Laura Codruţa Kovesi a fost revocată printr-un decret emis pe 9 iulie de preşedintele Klaus Iohannis, care a pus în aplicare o decizie a Curţii Constituţionale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS