14 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePNL şi USR anunţă că depun solicitarea de înfiinţare a Comisiei de anchetă privind violenţele din 10 august

PNL şi USR anunţă că depun solicitarea de înfiinţare a Comisiei de anchetă privind violenţele din 10 august

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a anunţat luni că va depune împreună cu USR o nouă solicitare de înfiinţare a unei Comisii de anchetă parlamentară privind violenţele din 10 august, scrie Mediafax. Liderul PNL a declarat că moţiunea simplă împotriva lui Dan va fi depusă în prima şedinţă de plen. „Am depus în cursul săptămânii trecute, solicitarea constituirii unei Comisii de anchetă privind stabilirea responsabililor din zona guvernamentală pentru scăparea de sub control a pestei porcine. În cursul zilei de astăzi vom depune a doua solicitare privind constituirea unei Comisii de anchetă, este vorba de depunere a unei solicitări alături de colegii noştri de la USR privitor la înfiinţarea unei Comisii de anchetă privind reprimarea brutală a manifestaţiei paşnice care a avut loc în data de 10 august”, a afirmat preşedintele PNL, Ludovic Orban, după Bex al PNL.

De asemenea, acesta a anunţat că moţiunea simplă împotriva ministrului de Interne, Carmen Dan, va fi depusă în primul plen al Camerei Deputaţilor, respectiv marţi sau miercuri. „Am luat decizia de a depune o moţiune simplă împotriva ministrului de Interne Carmen Dan, prin care solicităm demiterea ministrului ca urmare a modului dezastruos în care a comandat forţele de ordine şi ca urmare a faptului că forţele de ordine au încălcat grav legea şi au reprimat cu brutalitate o manifestaţie paşnică în data de 10 august.Noi am aprobat textul moţiunii, urmează să fie semnat de toţi deputaţii şi îl vom înainta la primul plen de lucru, cel mai probabil marţi sau miercuri”, a susţinut liderul PNL.

De asemenea, Ludovic Orban a mai anunţat că PNL a depus, în cadrul procedurii Ora Guvernului, solicitarea de audiere a premierului Viorica Dăncilă în Camera Deputaţilor, ”pentru a da seamă de responsabilităţile subordonaţilor săi din cadrul Guvernului şi din cadrul Guvernului, Prefecturii, Jandarmeriei şi a celorlalte instituţii de forţă, ca urmare a intervenţiei brutale prin reprimarea manifestaţiei din 10 august”.

Peste 450 de oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma violenţelor de vineri seară din Piaţa Victoriei. Au existat ciocniri dure între anumite grupuri de indivizi şi forţele de ordine, jandarmii susţinând că au fost provocaţi constant şi că nu au putut extrage incitatorii din mulţime.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS