7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBulgaria interzice introducerea în țară a produselor din carne de porc, din cauza pestei porcine africane

Bulgaria interzice introducerea în țară a produselor din carne de porc, din cauza pestei porcine africane

MAE a emis, vineri, o atenționare pentru românii care călătoreasc în Bulgaria că Autoritatea locală pentru Siguranța Alimentară a luat măsuri de control în scopul prevenirii pătrunderii pe teritoriul țării a virusului pestei porcine africane, scrie Mediafax.

„În toate punctele de trecere a frontierei sunt instituite măsuri suplimentare de control, fiind interzisă introducerea, pe teritoriului Republicii Bulgaria, în scopul consumului personal, a cărnii de porc sau a produselor alimentare având la bază carnea de porc. În cazul depistării unor astfel de produse, acestea vor fi confiscate”, atenționează Ministerul Afacerilor Externe.

Potrivit MAE, cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858 şi +35929733510, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758. „Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet www.sofia.mae.ro, www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația “Călătorește în siguranță” (disponibilă gratuit în “App Store” și “Google Play”), care oferă informații și sfaturi de călătorie”, se mai arată în atenționare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS