22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCoreea de Nord acuză SUA de "urzirea unui complot criminal pentru a dezlănțui un război"

Coreea de Nord acuză SUA de „urzirea unui complot criminal pentru a dezlănțui un război”

Ziarul de stat din Coreea de Nord acuză SUA de „urzirea unui complot criminal pentru a dezlănțui un război împotriva RPDC”, în timp ce „poartă un dialog cu un zâmbet pe față”, conform unui raport al radioului sud-coreean, prin care SUA desfășoară exerciții pentru a invada Phenianul, anunță CNN, citat de Mediafax. „Nu putem decât să luăm o notă serioasă a atitudinilor duplicitare din partea SUA, deoarece este ocupată cu pregătirea unor exerciții secrete care implică unități speciale de ucidere a omului, având în același timp un dialog cu un zâmbet pe față”, a comentat Rodong Sinmun din Coreea de Nord.

Acesta a declarat, citând rapoartele sud-coreene, că unitățile speciale americane au fost transportate în Filipine ca parte a unui exercițiu de invazie. „Statele Unite ar fi în mod greșit într-o eroare dacă se gândește că poate intimida pe cineva printr-o „diplomație de tunel „, pe care o folosea în trecut ca armă atotputernică și atingându-și intenția sinistră”, a adăugat acesta.

Forțele armate ale SUA din Japonia (USFJ) au declarat luni pentru CNN că nu a fost „informată despre exercițiile” menționate în rapoartele mass-media din Coreea de Nord și Coreea de Sud. „În general, aeronave și nave americane operează zilnic din Japonia în sprijinul angajamentelor noastre față de aliații și partenerii noștri din regiune și în interesul păcii și securității regionale”, a spus colonelul John Hutcheson, directorul afacerilor publice al USFJ.
Retorica dură din partea Phenianului vine după ce președintele Donald Trump a anulat vizita pe care secretarul de stat Mike Pompeo urma să o facă în Coreea de Nord, invocând progrese insuficiente în problema denuclearizării.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS