14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePremieră în politica românească: Guvernul a solicitat convocarea CSAT pentru rectificarea bugetară

Premieră în politica românească: Guvernul a solicitat convocarea CSAT pentru rectificarea bugetară

Guvernul a trimis, marţi seara, preşedintelui României solicitarea de convocare în regim de urgenţă a şedinţei CSAT în vederea analizării şi avizării propunerilor de rectificare a bugetelor instituţiilor cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale, scrie Mediafax.

”Guvernul României a trimis, seara trecută (marţi seara – n.r.), preşedintelui României solicitarea de convocare în regim de urgenţă a şedinţei Consililui Suprem de Apărare a Ţării în vederea analizării şi avizării propunerilor de rectificare a bugetelor instituţiilor cu atribuţii în domeniul securităţii naţionale, cuprinse în proiectul primei rectificări a bugetului de stat pe anul 2018”, se arată într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, Executivul a făcut acest demers în temeiul art. 6 (alin 2) din Legea nr. 415/2002 privind organizarea şi funcţionarea Consililui Suprem de Apărare a Ţării.

”Solicitarea de convocare a CSAT, în regim de urgenţă, are în vedere necesitatea adoptării primei rectificări bugetare din acest an pentru asigurarea resurselor necesare plăţii cheltuielilor obligatorii ale bugetului general consolidat, respectiv drepturi de natură salarială, cheltuieli cu asistenţa socială, echilibrarea bugetelor locale, cheltuilei pentru plata contribuţiei României la Uniunea Europeană, precum şi finanţarea activităţilor de combatere a pestei porcine africane”, se mai arată în comunicatul Guvernului.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a anunţat marţi că o scrisoare prin care se convoacă şedinţa CSAT şi care e semnată de o treime din membri a ajuns deja la Cotroceni, urmând ca această şedinţă să aibă ca temă rectificarea bugetară.

„Iohannis nu lasă nimic fără să blocheze. Acum blochează rectificarea bugetară? De ce? Pentru ca unii să cheltuie în continuarea banii pe care nu i-a cheltuit. Deja la ora la care vorbim scrisoarea a ajuns la Cotroceni. Adică există o treime din membri pentru a convoca CSAT. Eu nu cred că mai trebuie să fie această procedură. Rectificarea avizată de CSAT. Deciziile ministerelor. Totul trebuie să treacă prin CSAT. Nu se mai poate continua aşa. O serie de miniştri au semnat pentru convocarea CSAT. Practic au convocat CSAT”, a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS