10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBruxellesul spune că nu s-a găsit încă o soluţie pentru nava cu migranţi dintr-un port italian

Bruxellesul spune că nu s-a găsit încă o soluţie pentru nava cu migranţi dintr-un port italian

Discuţiile sunt încă în desfăşurare pentru rezolvarea unui blocaj privind migranţii de la bordul navei Diciotti acostată într-un port italian, a transmis miercuri Comisia Europeană, sugerând că niciun stat membru al UE nu s-a oferit să preia dintre persoanele aflate pe vas, informează Agerpres, citând dpa.

Începând de duminică, ziua în care Italia a solicitat ajutor, Comisia Europeană „a apelat la statele membre să ofere coordonare, sprijin şi să îşi folosească influenţa diplomatică pentru găsirea unei rezolvări rapide a acestei situaţii”, a spus o purtătoarea de cuvânt a CE, Tove Ernst.

„Această activitate este încă în desfăşurare”, a adăugat ea.

„Vorbim despre oameni, peste 170 de persoane, iar prioritatea pentru toată lumea ar trebui să fie, bineînţeles, garanţia că aceşti oameni primesc îngrijirea de care au nevoie”, a mai spus purtătoarea de cuvânt.

Între timp, Bruxellesul a anunţat tot miercuri că a oferit Italiei 9 milioane de euro pentru îmbunătăţirea asistenţei medicale în centrele de primire pentru mai mult de 42.000 de solicitanţi de azil.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS