16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFregata "Amiral Grigorovici" a efectuat pentru prima oară exerciţii cu racheta de croazieră "Kalibr" în Marea Neagră

Fregata „Amiral Grigorovici” a efectuat pentru prima oară exerciţii cu racheta de croazieră „Kalibr” în Marea Neagră

Fregata „Amiral Grigorovici” din cadrul Flotei Rusiei cu baza în Crimeea a efectuat joi, în premieră, un exerciţiu de lansare a unei rachete de croazieră „Kalibr” în Marea Neagră, a anunţat şeful Departamentului pentru relaţia cu mass-media a Flotei ruse din Marea Neagră, Aleksei Ruliov, conform Agerpres, care citează agenţiile de presă RIA Novosti şi TASS.

„În conformitate cu planul de pregătire de luptă, fregata Amiral Grigorovici a organizat un exerciţiu de tragere cu rachetă Kalibr asupra unei ţinte de suprafaţă într-un poligon naval din Marea Neagră”, menţionează responsabilul citat.

Acesta a fost primul exerciţiu de tragere efectuat de la bordul unei nave de suprafaţă a Flotei Marii Negre, folosind sistemul de precizie Kalibr, ca parte a planului de pregătire de luptă.

„Racheta a lovit cu succes ţinta care reprezenta o nava inamică aflata la o distanţă de aproximativ 40 de mile nautice (80 de kilometri)”, a precizat sursa citată.

Din motive de securitate, zona din mare unde au avut loc tragerile cu rachetă a fost închisă pentru navigaţie.

Poligonul naval a fost securizat de 11 nave de război şi auxiliare, precum şi de aviaţia din cadrul Flotei Rusiei din Marea Neagră.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS