16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateChirteş (PNL): Jandarmeria să se debaraseze de acei comandanţi care au devenit slugile de casă ale lui Dragnea

Chirteş (PNL): Jandarmeria să se debaraseze de acei comandanţi care au devenit slugile de casă ale lui Dragnea

Preşedintele PNL Mureş, senatorul Cristian Chirteş, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că Jandarmeria trebuie să se debaraseze din interior de acei comandanţi care au devenit ‘slugile de casă ale lui Dragnea’ şi că această haină militară nu merită ‘umilinţa’ la care este supusă de politicieni, informează Agerpres.

„Cred că în continuare Jandarmeria trebuie să dea dovadă de respectul cu care a fost încredinţată în ultimii ani şi să se debaraseze din interior de acei comandanţi care au devenit slugile de casă ale lui Dragnea. Şi ce am văzut cu numirea acestui şef de jandarmi din Teleorman, nu mai e nimic de comentat. Nu cred că merită o haină militară, cum este Jandarmeria, înfiinţată de pe vremea lui Cuza Vodă, să suporte o asemenea umilinţă decisă de camarila lui Dragnea”, a arătat senatorul.

Acesta a spus că nu doreşte să se facă o anchetă paralelă în privinţa intervenţiei Jandarmeriei la mitingul diasporei, „vom respecta ancheta care se va efectua”, însă, din punct de vedere politic, PNL solicită Guvernului să dea câteva explicaţii.

„De aceea am solicitat Comisiei de apărare din Camera Deputaţilor, prin intermediul acestei comisii, să vină la audieri doamna ministru Carmen Dan, care este şi şeful Jandarmeriei. Această comisie are rolul de a verifica activitatea acestor instituţii de forţă ale statului român”, a mai spus Cristian Chirteş.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS