10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateArafat: Substanța pulverizată de Jandarmerie are un efect iritant puternic, dar nu există un atidot

Arafat: Substanța pulverizată de Jandarmerie are un efect iritant puternic, dar nu există un atidot

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, explică, într-o postare pe Facebook, motivele pentru care Departamentul pe care îl conduce a emis comunicatul de miercuri seară, în care se menţiona că substanţele folosite în timpul intervenţiei jandarmilor din 10 august, din Piaţa Victoriei, sunt conform standardelor internaţionale, iar celor care au fost expuşi la aceste substanţe li se recomanda să nu se prezinte la medic pentru controale de rutină, ci doar dacă au simptome îngrijorătoare.
Între timp, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență spune că a vorbit cu specialiști din New York. Raed Arafat explică și de ce a recomandat celor care nu au simptome precise să NU meargă la spital.
Informarea transmisă public de Departamentul pentru Situiații de Urgență, cum că prezentarea la medic a persoanelor expuse la substanţe lacrimogene este necesară doar dacă apar simptome îngrijorătoare, a stârnit un val de iritare pe rețelele de socializare.
Acuzat că dezinformează, Raed Arafat susține că a lansat acest apel în urma unor discuții cu medicii de la Floreasca.
Aici ar fi venit în ultimele zile la Urgențe mai multe persoane fără simptome, dar care ar fi cerut consultanții ca să își facă gratuit analizele de sânge.
Raed Arafat le cere scuze celor care s-au simțit lezați, dar rămâne la recomandarea făcută inițial.
Raed Arafat admite că substanța pulverizată de Jandarmerie în Piața Victoriei are un efect iritant puternic, dar susține că nu există un atidot specific.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS