10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateElevii de zece la examenele naționale, premiați la ISJ Dolj

Elevii de zece la examenele naționale, premiați la ISJ Dolj

Absolvenții de gimnaziu dar și de liceu din județul Dolj, care au promovat în această vară examenele naționale cu media zece au fost premiați marți, 14 august, la Inspectoratul Școlar Județean Dolj.

În acest an, 14 elevi de clasa a VIII-a au promovat Evaluarea Națională. Notele au fost obținute atât la unități școlare din județ cât și din Craiova.
Astfel, în județ au fost înregistrate o medie de zece la Școala gimnazială nr. 5 Băilești și o medie de zece la Școala gimnazială nr. 1 Dăbuleni. În Craiova s-au înregistrat cinci medii de zece la Școala gimnazială ”Mircea Eliade”, cinci medii de zece la Colegiul Național ”Frații Buzești” și patru medii de zece la Școala gimnazială ”Traian”. Câte două medii de zece au fost la Școala gimnazială ”Alexandru Macedonski” și la Colegiul Național ”Ștefan Velovan”. De asemenea, câte o medie de zece a fost și la Școala gimnazială ”Decebal”, Școala gimnazială ”Mihai Viteazul”, Școala gimnazială ”Sfântul Dumitru” și la Colegiul Național ”Carol I”.
De asemenea, la bacalaureat două eleve, una de la Colegiul Național ”Elena Cuza” și alta de la Colegiul Național ”Frații Buzești” au promovat bacalaureatul cu media maximă.
Pentru aceste rezultate elevii au fost premiați marți în amfiteatrul a Inspectoratului Școlar Județean Dolj. La festivitate au fost prezenți managerii unităților școlare dar și părinți. Elevii au fost recompensați cu diplome de excelență și suma de 3.000 de lei acordată de Ministerul Educației Naționale. ”Vă rog să primiți aprecierile noastre pentru aceste rezultate deosebite la examenele naționale, care înseamnă sute de ore de muncă. Felicit profesorii dar și părinții care v-au fost aproape în perioada examenelor. Datorită mediilor de zece la Evaluarea Națională am fost pe locul al treilea la nivel național pentru rezultate excepționale, ceea ce înseamnă că am fost pe podium”, a precizat inspectorul școlar general Monica Sună.

Rezultatele s-au datorat profesorilor

Elevii de zece au precizat că mediile de la examenele naționale reprezintă cumul de muncă și cunoștințe. ”Perioada liceului a însemnat o frumoasă experiență pe care o voi ține minte toată viața. Colegiul ”Elena Cuza” a fost prima mea opțiune atunci când am susținut admiterea la liceu și cei care anul acesta au avut aceeași opțiune ca și mine vă garantez că veți avea un parcurs excepțional alături de profesorii foarte bine pregătiți”, a spus Iulia Roșu, absolventă a Colegiului Național ”Elena Cuza” din Craiova care a promovat bacalaureatul cu media zece. Pentru absolvenții de gimnaziu media zece le-a dat posibilitatea să fie admiși fără emoții la liceul la care și-au propus să continue pregătirea. ”Când am văzut rezultatele la Evaluarea Națională nu mi-a venit să cred. M-am bucurat foarte mult. Cu această medie am optat pentru specializarea matematică-informatică de la Colegiul Național ”Frații Buzești” din Craiova. Am făcut această alegere pentru că poate după absolvirea liceului voi urma o carieră în domeniul IT. Nu voi opta pentru medicină pentru că este un domeniu care nu mi se potrivește”, a spus Alexandru Cioi, absolvent al Școlii gimnaziale ”Mircea Eliade” din Craiova. Opțiunile absolvenților de gimnaziu care au promovat cu media zece au fost diferite. ”Pentru aceste rezultate le mulțumesc profesorilor mei dar și doamnei director care a fost mereu alături de noi. În continuare voi studia la Colegiul Național ”Ștefan Velovan” din Craiova”, a precizat absolventa Școlii gimnaziale nr. 5 Băilești.
”În gimnaziu am fost elevă la Colegiul Național ”Carol I” din Craiova dar am optat pentru specializarea matematică-informatică de la Colegiul Național ”Frații Buzești” din Craiova”, a spus Andreea Cruceru, absolventă a Colegiului Național ”Carol I” din Craiova.
La finalul festivității de premiere, inspectorul școlar general le-a urat elevilor care au promovat evaluarea națională cu media zece să obțină un astfel de rezultat și la bacalaureat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS