21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateComisia Europeană, prima reacţie după violenţele de la protestul din 10 august

Comisia Europeană, prima reacţie după violenţele de la protestul din 10 august

Comisia Europeană vine cu o reacţie fermă după protestele violente din 10 august şi condamnă agresiunile atribuite forţelor de ordine din România împotriva jurnaliştilor, evidenţiind că este „important” ca angajaţii companiilor media să îşi poată desfăşura activitatea, informează postul public austriac ORF. „În cursul confruntărilor între forţe speciale ale poliţiei şi demonstranţi violenţi, un cameraman ORF a fost bătut, iar corespondentul ORF Ernst Gelegs abia a scăpat de loviturile unui agent al forţelor de ordine care avea scut (…)”, a transmis postul austriac. Directorul general ORF, Andreas Wrabetz, a denunţat o situaţie „inacceptabilă” pentru un stat membru al Uniunii Europene.
„Este important ca reprezentanţii presei să îşi poată desfăşura activitatea”, a declarat luni, conform ORF, un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, potrivit Mediafax.
Cancelarul Austriei, Sebastian Kurz, a condamnat violenţele produse la Bucureşti şi aşteaptă clarificări din partea României după ce jurnalişti austrieci au fost agresaţi de forţele de ordine în timpul protestelor desfăşurate vineri. „Condamnăm puternic violenţele de la Bucureşti, în cursul cărora au fost răniţi mulţi demonstranţi şi jurnalişti. Aşteptăm clarificări. Îi doresc recuperare rapidă cameramanului ORF care a fost rănit”, a transmis Sebastian Kurz prin Twitter.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS