10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateIohannis - apel la Opoziţie: Alternativa nu vine de la sine; e nevoie de dialog susţinut între forţele de Opoziţie

Iohannis – apel la Opoziţie: Alternativa nu vine de la sine; e nevoie de dialog susţinut între forţele de Opoziţie

Preşedintele Klaus Iohannis a făcut apel luni la politicienii din Opoziţie să lase deoparte „interesele mărunte” şi „orgoliile” şi să pună mai presus interesul ţării, punctând că este nevoie de dialog între aceştia, scrie Agerpres.

„Un ultim apel vreau să îl adresez Opoziţiei şi politicienilor care se află în opoziţie faţă de actualul Guvern. Alternativa nu vine de la sine! Doar lucrând cu determinare şi înţelepciune se poate ajunge în situaţia de a obţine încrederea oamenilor. Stă şi în mâinile Opoziţiei responsabilitatea de a asigura stabilitatea ţării şi menţinerea României pe drumul normalităţii. Este nevoie, fără îndoială, de un dialog susţinut între toate forţele de opoziţie! Oamenii politici responsabili ştiu să lase deoparte interesele mărunte şi orgoliile şi să pună mai presus interesul ţării, iar interesul românilor este de a opri abuzurile actualei majorităţi. Cu înţelegere între partidele de Opoziţie se obţine ceea ce spuneam mai devreme – alternativa aşteptată de români”, a transmis Iohannis, în mesajul public adresat luni ca urmare a evenimentelor din ultimele zile.

El a subliniat că va acţiona în continuare pentru menţinerea unui stat de drept, oricât de mare ar fi „presiunea” PSD.

„Vreau să vă asigur că, oricât de mare ar fi presiunea PSD şi a propagandei lor, voi continua să susţin fără rezerve interesele fundamentale ale românilor, instituţiile statului care luptă împotriva corupţiei, precum şi nevoia de a face din România o ţară puternică şi prosperă. Ca preşedinte, voi continua să acţionez pentru menţinerea unui stat de drept în care instituţiile sunt puternice, dar sunt puternice pentru aplicarea legii, pentru protejarea cetăţenilor şi pentru protejarea drepturilor cetăţenilor”, a conchis Iohannis.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS