14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePoliţiştii de la Transporturi au prins în flagrant peste 40 de persoane

Poliţiştii de la Transporturi au prins în flagrant peste 40 de persoane

Polițiștii de la transporturi au depistat în flagrant delict 41 de persoane, au întocmit 77 de dosare penale și au indisponibilizat bunuri în valoare de aproape 1.000.000 de lei, în urma acțiunilor pentru siguranța transporturilor aeriene, navale și feroviare.

În săptămâna 3 – 10 august 2018, sub coordonarea Direcției de Poliție Transporturi, polițiștii de la transporturi au acționat pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale și siguranța transporturilor aeriene, navale și feroviare, desfășurând activități în 195 de aerogări, obiective economice, rute feroviare și navale, în 400 de stații de cale ferată, precum și patrulând în 410 trenuri de călători.

În urma activităților desfășurate, au fost depistate 8 persoane urmărite la nivel național sau internațional și 7 minori lipsiți de supraveghere, care au fost predați familiilor sau internați în centre de plasament.

De asemenea, au fost depistate 4 persoane cu afecțiuni psihice, care au fost internate în unități spitalicești și 2 persoane deținătoare și consumatoare de droguri.

În această perioadă, au fost întocmite 77 de dosare penale, cercetările fiind continuate pentru probarea infracțiunilor săvârșite, majoritatea de furt, distrugere, evaziune fiscală, fals și uz de fals, contrabandă și pescuit ilegal, precum și infracțiuni la regimul circulației.

Polițiștii de la transporturi au depistat în flagrant delict 41 de persoane și au identificat 72 de persoane bănuite în dosare penale înregistrate inițial cu autor necunoscut.

Au fost reținute, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, 4 persoane și a fost însușită propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile a unei persoane bănuite de furt.

Pentru prevenirea și depistarea faptelor de natură penală și contravențională, polițiștii au desfășurat 6 acțiuni specifice pe linia comerțului ilegal, a siguranței transporturilor pe apă, pescuitului ilegal, migrației ilegală și contrabandei.

În urma acțiunilor, au fost aplicate 41 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 16.460 de lei.

De asemenea, au fost efectuate 12 percheziții domiciliare și au fost indisponibilizate, în vederea confiscării, bunuri în valoare de 933.595 de lei (instrumente ilegale de pescuit, pește, țigări, material lemnos).

În această săptămână, polițiștii de la transporturi au intervenit în 17 situații pentru asigurarea ordinii și siguranței publice și pentru ajutarea persoanelor aflate în dificultate, cum ar fi accidente/incidente la calea ferată sau evenimente cultural – artistice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS