20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFADERE: Violenţele de la protest au fost provocate de echipe bine organizate de huligani. Ne delimităm de ele

FADERE: Violenţele de la protest au fost provocate de echipe bine organizate de huligani. Ne delimităm de ele

Reprezentanţii FADERE precizează că se delimitează de violenţele de la mitingul din Piaţa Victoriei şi crede că incidentele au fost provocate de echipe bine organizate de „huligani care au avut ca scop destabilizarea României”. Federaţia condamnă şi excesul de forţă al jandarmilor, informează Mediafax.

„FADERE (Federaţia Asociaţiilor de Români din Europa) se delimitează de toate violenţele de stradă petrecute la manifestaţia de aseară. Românii din diaspora sunt oameni harnici, care au învăţat în anii petrecuţi în alte ţări să fie serioşi, profesionişti şi să respecte regulile democraţiei. Credem că absolut toate violenţele au fost provocate de echipe bine organizate de huligani care au avut ca scop destabilizarea României. De asemenea, protestăm energic împotriva exceselor de forţă ale Jandarmeriei, precum şi a planurilor tactice de intervenţie, total inoportune şi lipsite de profesionalism”, se arată într-un comunicat de presă al reprezentanţilor FADERE.

De asemenea, potrivit sursei citate, în această după-amiază, un reprezentant al Federaţiei va încerca să-i facă o vizită tinerei din Jandarmerie, rănită în timpul mitingului.

„Politicienii din România nu sunt conştienţi cât de dificil a fost procesul de coalgulare a Diasporei. În încercarea lor bolnavă de a câştiga un efemer capital politic, riscă să se piardă tot ce s-a construit cu mari sacrificii în ultimii 20 de ani. Protestele civice au fost deturnate de elemente turbulente, aflate în slujba unor proiecte politice”, mai arată sursa citată.

De asemenea, preşedintele Federaţiei a subliniat că liderii politici ar fi trebuit să sprijine milioanele de oameni din diaspora şi nu să „deturneze demersul civic” al acestora.

„Românii din diaspora sunt civilizaţi. Nu claxonează la semafor, nu aruncă seminţe pe jos. S-au deprins să îi accepte pe cei care gândesc altfel şi să respecte democraţia. Liderii politici ar fi trebuit să facă până acum ceva
practic pentru milioanele de români plecaţi în afară, nu să căpuşeze şi să deturneze demersul civic al diasporei”, a declarat Daniel Ţecu, preşedintele FADERE.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS