24.3 C
Craiova
miercuri, 17 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUSR: ANI nu a cercetat averea uriaşă pe care Liviu Dragnea nu o poate justifica

USR: ANI nu a cercetat averea uriaşă pe care Liviu Dragnea nu o poate justifica

Uniunea Salvaţi România susţine că Agenţia Naţională de Integritate nu a finalizat cercetările în ceea ce priveşte averea preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, liderul PSD, deşi USR a depus o sesizare în acest sens în urmă cu un an de zile, scrie Agerpres.

„Deputatul USR Emanuel Ungureanu a fost, miercuri, la sediul Agenţiei Naţionale de Integritate pentru a afla care este stadiul sesizării pe care a făcut-o în urmă cu un an de zile cu privire la averea preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea. Din păcate, în ciuda multiplelor investigaţii jurnalistice şi a întrebărilor ridicate în spaţiul public, ANI nu a cercetat averea uriaşă pe care Liviu Dragnea nu o poate justifica din veniturile câştigate din poziţii de înaltă demnitate publică”, se arată într-un comunicat al USR remis, miercuri, Agerpres.

USR precizează că sesizarea ANI cu privire la averea lui Liviu Dragnea a fost depusă în data de 2 august 2017.

„Cu regret am constatat, în urma discuţiei cu directorul Departamentului Juridic al ANI, că nu există un termen rezonabil pentru soluţionarea unei sesizări către această instituţie. Mi-a fost dat un exemplu halucinant cu privire la un alt înalt funcţionar public cu care ANI se judecă de 8 ani. Mai mult ca niciodată este important ca românii să semneze iniţiativa „Fără Penali” în funcţii publice! Într-o ţară normală, Dragnea nu ar fi putut fi angajat nici portar la ANI, pentru această slujbă se cere un cazier nepătat”, a declarat deputatul Emanuel Ungureanu, citat în comunicat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS