21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePeste 40 de companii listate la BVB oferă acţionarilor dividende de peste 1,55 miliarde de euro

Peste 40 de companii listate la BVB oferă acţionarilor dividende de peste 1,55 miliarde de euro

Peste 40 de companii listate la Bursa de Valori Bucureşti oferă acţionarilor dividende în valoare totală de 7,23 miliarde de lei, echivalentul a peste 1,55 miliarde de euro, Romgaz, BRD şi OMV Petrom fiind companiile care au acordat cele mai mari dividende, informează Agerpres, citând un raport publicat pe site-ul instituţiei.

Primele 20 de companii oferă dividende de peste 7 miliarde de lei, iar şase dintre acestea au oferit un randament al dividendului de două cifre.

Romgaz, BRD şi OMV Petrom sunt companiile care au acordat cele mai mari dividende, de peste 1 miliard de lei fiecare.

„Aproape jumătate dintre companiile listate pe piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au decis să ofere dividende, sume care sunt distribuite acţionarilor de către companii din profitul aferent exerciţiului financiar anterior. Numai pentru anul 2017, peste 40 de companii listate la BVB au aprobat acordarea de dividende în valoare cumulată de 7,23 miliarde de lei, echivalentul a peste 1,55 miliarde de euro”, se precizează în documentul citat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS