10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDolj: Conduceau deși nu aveau acest drept

Dolj: Conduceau deși nu aveau acest drept

La data de 7 august, poliţişti din cadrul Secției 12 Poliţie Rurală Daneți au oprit pentru control un utilaj agricol care era condus, prin localitate, de un bărbat de 55 de ani, din Giurgița.
Din verificările efectuate, poliţiştii au stabilit că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
În aceeaşi zi, tot în comuna Daneţi, poliţiştii au mai oprit pentru control un alt utilaj agricol, care era condus de un bărbat de 37 de ani, din comuna Bîrca. În acest caz, poliţiştii au stabilit, în urma verificărilor, că bărbatul de 37 de ani avea dreptul de a conduce autovehicule suspendat. În ambele cauze au fost întocmite dosare penale pentru săvârșirea infracțiuni de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
Tot în data de 7 august, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Băileşti – Compartimentului Rutier, acţionând pe DN 55 A, în comuna Negoi, pentru combaterea accidentelor rutiere cauzate de viteza neregulamentară, au depistat un autoturism înmatriculat în Bulgaria, în timp ce rula cu viteza de 71 Km/h.
Conducătorul autoturismului în cauză nu a oprit la semnalul regulamentar al poliţistului şi a mărit viteza de deplasare, motiv pentru care s-a procedat la urmărirea acestuia, autoturismul fiind găsit abandonat în afara localităţii Negoi.
În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au identificat conducătorul autoturismului, un tânăr de 18 ani, din comuna Negoi, care nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. A fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
În aceeași zi, poliţişti din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Pleniţa au depistat în trafic, pe DJ 562B, în comuna Plenița, un bărbat de 44 de ani, din Caraula, în timp ce conducea un autoturism, deşi avea permisul de conducere reţinut din luna noiembrie 2017. Bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o concentraţie de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat. Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS