12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAP cere lămuriri Poliţiei privind situaţia în care s-a aflat copilul şoferului maşinii cu numere anti-PSD

AP cere lămuriri Poliţiei privind situaţia în care s-a aflat copilul şoferului maşinii cu numere anti-PSD

Avocatul Poporului solicită lămuriri Brigăzii Poliţiei Rutiere în legătură cu situaţia în care s-a aflat copilul minor al şoferului maşinii cu numere anti-PSD, care a fost audiat de autorităţi, informează Agerpres.

„Demersul Avocatului Poporului vizează posibila încălcare a art. 49 din Constituţia României privind protecţia copiilor şi a tinerilor”, se arată într-un comunicat transmis miercuri Agerpres.

Conform sursei citate, având în vedere dispoziţii din Legea nr. 272/2004 privind protecţia şi promovarea drepturilor copilului, potrivit cărora respectarea şi promovarea cu prioritate a interesului superior al copilului este un principiu fundamental şi neechivoc, Avocatul Poporului a solicitat Brigăzii de Poliţie Rutieră din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti să comunice în ce măsură instituţia, în situaţii similare, poate asigura asistenţă psihologică, hrană şi apă, dar şi un mediu propice pentru minori, în perioada cât aparţinătorii se află în incintă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS