14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMAE: Un român a fost rănit în explozia din Bologna

MAE: Un român a fost rănit în explozia din Bologna

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat, marţi, că şoferul unui tir lovit de autocisterna din Bologna este cetăţean român rezident în Italia şi că, în urma exploziei, acesta a suferit „leziuni superficiale”. Până acum nu s-au înregistrat solicitări de asistenţă consulară.
„Potrivit informaţiilor preliminare furnizate de către autorităţile italiene şi confirmate ulterior de către personalul consular, şoferul unui TIR staţionat în coloana de autovehicule lovită de autocisternă este cetăţean român rezident în Italia”, potrivit unui comunicat de presă al MAE.
Potrivit sursei citate, românul a reuşit să se salveze.

„Acesta a reuşit să se salveze, părăsind rapid cabina autocamionului pe care îl conducea, astfel încât nu a suferit decât leziuni superficiale. După primirea îngrijirilor medicale necesare, cetăţeanul român a fost externat din spitalul unde fusese transportat, rămânând în contact cu reprezentanţii oficiului consular. Până la momentul actual, autorităţile italiene nu au notificat consulatului alte cazuri de cetăţeni români afectaţi de explozia provocată în urma accidentului, iar la nivelul oficiului consular nu s-au înregistrat solicitări de asistenţă consulară”, a mai informat MAE.

„Cetăţenii români afectaţi pot solicita asistenţă consulară la următoarele numere de telefon ale Consulatul General al României la Bologna: +39 051 5872120; +39 051 5872209, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă sau la numărul de urgenţă al oficiului consular: +39 349 1178220”, completează sursa citată.

Cel puţin două persoane au murit, iar alte 84 au fost rănite în urma accidentului rutier urmat de o explozie de amploare produs luni la periferia oraşului italian Bologna, anunţă autorităţile italiene, citate de cotidianul La Repubblica. Cel puţin 14 dintre persoanele rănite sunt în stare gravă. Un segment suspendat al autostrăzii s-a prăbuşit în urma exploziei autocisternei implicate în accident. Numeroase vehicule şi clădiri au fost afectate de explozie şi de incendiu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS