10.6 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateISU derulează împreună cu bulgarii un proiect pentru îmbunătățirea acțiunilor de răspuns în situații de urgență

ISU derulează împreună cu bulgarii un proiect pentru îmbunătățirea acțiunilor de răspuns în situații de urgență

Inspectoratul General Pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) derulează împreună cu bulgarii proiectului ,,Eficientizarea acțiunilor comune de răspuns în cazul situațiilor de urgență” (Streamlining the joint response actions in emergency situations)- code ROBG – 351”, finanţat prin Programul de cooperare transfrontaliera Interreg V-A Romania – Bulgaria, Axa prioritară  3 – ,,O regiune sigură”.
Proiectul are ca obiectiv general eficientizarea răspunsului comun în situații de urgență, în zona transfrontalieră, prin antrenamente comune în poligoane specializate, achiziționarea de echipamente și îmbunătățirea cadrului operațional comun pentru situații de urgență.
Inspectoratul General pentru Situații de Urgență va achiziționa în cadrul acestui proiect un modul mobil de purificare a apei. Aceasta va fi compus din doua unități mobile de purificare a apei, de mare capacitate, ce vor asigura un debit de 225.000 litri pe zi; o unitate mobila de stocare a apei și un laborator mobil de tratare.
Directoratul General pentru Siguranță la Foc și Protecție Civilă dorește renovarea poligonului de la Balchik (Bulgaria), poligon în cadrul căruia urmează să se desfășoare cursuri de salvări din mediul acvatic precum și pentru salvări de la înălțime, și achiziția de echipamente necesare desfășurării antrenamentelor specifice.
Totodată proiectul urmărește îmbunătățirea cadrului operațional comun prin revizuirea planului comun de intervenții și elaborarea a 3 planuri de contingență. De asemenea noțiunile deprinse în urmă antrenamentelor comune desfășurate în cadrul poligonului de la Balchik si Craiova vor fi puse în practica prin intermediul unui exercițiu comun.
Proiectul se derulează în perioada 16 mai 2018-15 mai 2021 și are un buget total de circa 1 milion de euro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS