16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCioloş: Adunarea diasporei din 10 august este o întâlnire-simbol care nu trebuie folosită politic

Cioloş: Adunarea diasporei din 10 august este o întâlnire-simbol care nu trebuie folosită politic

Fostul premier Dacian Cioloş consideră că adunarea diasporei din 10 august este o întâlnire-simbol care nu trebuie folosită politic, informează Agerpres.

„Vineri, 10 august, este adunarea diasporei, la care cu siguranţă se vor alătura şi mulţi români din ţară. Este o întâlnire-simbol care, din punctul meu de vedere, nu trebuie folosită politic. Cu siguranţă, în piaţă vor fi şi membri ai Platformei RO100 şi ai Mişcării România Împreună, dar vor fi acolo în calitatea lor de români din diaspora sau de susţinători ai mesajelor lor. Pentru proiectul nostru, diaspora este un partener-cheie nu doar pentru reconstruirea economică a ţării, ci şi pentru reconstrucţia ei morală”, a scris Cioloş pe Facebook.

El a adăugat că, de la cei plecaţi din satele româneşti pentru a lucra în agricultura din alte ţări europene până la oameni de afaceri de vârf, cercetători şi medici, diaspora susţine de ani buni economia românească.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS