10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUniunea Europeană investește 59 de milioane de euro în amenajări care vor ajuta comerțul României pe Dunăre

Uniunea Europeană investește 59 de milioane de euro în amenajări care vor ajuta comerțul României pe Dunăre

România va beneficia de o finanțare de 59 milioane de euro din Fondul de coeziune al Uniunii Europene, pentru modernizarea ecluzelor de pe canalele Dunăre – Marea Neagră și Midia Năvodari – Poarta Albă. Acestea din urmă asigură conexiunea portului Constanța, de pe litoralul Mării Negre, cu Dunărea, în regiunea de sud-est a României, a informat, marți, Comisia Europeană într-un comunicat remis StartupCafe.ro.

„Proiectul va permite o mai bună exploatare a potențialului uriaș de care dispune traficul fluvial în ceea ce privește schimburile comerciale. El va aduce beneficii economiei întregii regiuni de sud-est a României și, pe plan mai larg, celei a macro-regiunii Dunării, ce reunește nouă state membre ale UE și alte cinci țări vecine”, a declarat comisarul european pentru politică regională Corina Crețu, care a aprobat fondurile.

Lucrările vor permite creșterea traficului fluvial cu aproape 50%, în paralel cu îmbunătățirea gradului de siguranță a navigației și creșterea nivelului de protecție a zonelor limitrofe în caz de inundații.

Cele două canale de navigație fac parte din rețeaua transeuropeană de transport, secțiunea ce leagă fluviile Rin și Dunăre. Lucrările urmează a fi finalizate în anul 2021.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS