13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUngaria construieste o mare autostradă, aproape de granița României

Ungaria construieste o mare autostradă, aproape de granița României

Regiunea Debrecen, din Ungaria, situată la sub 40 de kilometri de România, pare să fie una dintre cele mai înfloritoare zone din Europa. La scurt timp după ce BMW a anunțat că va investi încă 1 miliard de euro într-o fabrică din regiune, Ungaria a semnat cu UE pentru 200 de milioane de euro destinați construcției unei autostrăzi, scrie Capital.ro.

 

„Acest proiect finanţat de Uniunea Europeană va permite oamenilor din regiune să călătorească mai rapid şi mai sigur şi să transfere mărfuri mai repede, creând noi oportunităţi economice şi perspective de creştere”, a declarat comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu.

Această autostradă face parte din reţeaua centrală a reţelei transeuropene de transport (TEN-T) şi include infrastructura asociată necesară: poduri, podeţuri şi utilităţi, pentru a facilita accesul la noua autostradă.

De asemenea, va permite accesul din oraşul Debrecen pe autostrada M4, care leagă Budapesta de România, care a primit finanţare în luna mai 2018, mai scrie Capital.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS