17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateOlt: Efective de pompieri militari suplimentate la Curtișoara, unde zeci de gospodării sunt inundate de la mijlocul săptămânii

Olt: Efective de pompieri militari suplimentate la Curtișoara, unde zeci de gospodării sunt inundate de la mijlocul săptămânii

Zeci de gospodării din Curtișoara, județul Olt, sunt încă sub apă după ploile torențiale de marți și miercuri. Pompierii au săpat o breșă în drumul județean, iar astăzi au venit „întăriri“, efectivele de intervenție fiind suplimentate.
 

Inundatii in judetul Olt
Inundatii in judetul Olt
De trei zile se lucrează continuu la Curtișoara, pentru evacuarea apei din beciuri, curți și grădini, acumulată în timpul ploilor torențiale de la mijlocul acestei săptămâni. Deși pompierii militari și localnicii au început evacuarea apei care s-a adunat de pe versanți încă din timpul ploii, și astăzi, la trei zile distanță, cel puțin jumătate dintre gospodăriile afectate sunt inundate.
„N-a stat nimeni, de trei zile, acționăm cu motopompele. Astăzi mai aduserăm patru motopompe să mai tragem apă din gospodăriile oamenilor. Sunt fetele de la primărie pe teren, lucrează și astăzi, și mâine, cu oamenii de la ISU, să facă o statistică, câte gospodării afectate, cât curte, cât grădină… Estimările sunt undeva la vreo 90 de gospodării, dar nu poți să-ți dai sută la sută seama până când nu vezi toate casele. Avem trei zile de când lucrăm non-stop, am lucrat cot la cot cu pompierii, am colaborat foarte bine, a venit și domnu’ prefect, a stat cu orele aici. Oamenii și-au mai scos și ei, cu pompe submersibile, cu ce-au putut, de prin beciuri, dar nu au posibilitatea. Se trage apa în cascadă, de la o pompă la alta, să putem să o ducem spre Olt. Eu am întrebat și eu prin sat, oamenimai bătrâni, când a mai fost o astfel de situație, și mi-a zis un cetățean de aici, care are 83 ani: «Taică, așa ceva n-am văzut niciodată aici!». Mă bucur însă că într-o lună, așa, ne-apucăm de lucrare cu ANIF-ul, am un proiect demarat în 2016, în 2017 n-am reușit să avem prevedere bugetară și avem acum, în 2018. N-o să mai fie apă-n zona aia. (…) Aici s-a făcut o împerechere, izvoare cu apă de ploaie, și toată apa de pe versanți se duce acolo, o zonă cu izvoare, și s-a adunat acolo, asta s-a-ntâmplat“, a declarat primarul comunei Curtișoara, Gheorghe Gănescu.
„Pompierii din cadrul subunităților din Slatina, Caracal, Scornicești, dar și un echipaj din cadrul ISU Dolj, continuă misiunile pentru îndepărtarea efectelor negative produse de inundațiil care au afectat mai multe gospodării din comuna Curtișoara, sat Prospeți. Începând din această dimineață, efectivele care acționează în zonele afectate au fost suplimentate cu forțe și mijloace de la Stația de Pompieri Scornicești și detașamentul de Pompieri Caracal. La fața locului acționează 15 pompieri, cu opt motopompe, trei dintre acestea fiind motopompe de mare capacitate“, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Olt, sublocotenent Alin Băsășteanu.
Alina Mitran

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS